MCQs Managing for Sustainability - PDF Free Download

MCQs Managing for Sustainability

Size: px
Start display at page:

Download "MCQs Managing for Sustainability"

Transcription

1 MCQs Managing for Sustainability 1. The acronym CSR stands for a. Corporate Search and Rescue b. Corporate Social Responsibility c. Corporate Sensitive Reliability d. Corporate Social Reality 2. All those who are affected by or can affect the ~perations of the organisation are known as: a. Owners b. interested parties c. stakeholders d. stockholders 3. The stakeholder view of social responsibility states that organisations must respond to the needs of a. employees and customers b. shareholders and owners c. all interested parties d. all those who might sue the organisation 4. A firm is said to have good corporate social performance when: a. stockholders invest in socially responsible causes b. charitable deductions are automatically deducted from pay without the consent of employees c. the company has not been convicted of ethical violations for five consecutive years d. stakeholders are satisfied with its level of social responsibility 5. A socially responsible mutual fund will only purchase stocks in companies that a. have a no-smoking policy in place b. have a culturally diverse management team c. hire some job candidates who are HIV positive d. have good social performance. 6. A whistle blower is an employee who a. exposes organisational wrongdoing b. complains a lot to company management c. engages in un-ethical behavior d. referees disputes with other employees 7. Which one of the follciwing approaches to creating an ethical and socially responsible workplace is likely to be the most powerful? a. Passing out buttons with the statement "Just Say No to Bad Ethics" b. Placing posters about ethics throughout the organisation c. Top management acting as models of the right behavior d. Including a statement about ethics and social responsibility in the employee handbook 8. A recommended way of minimising unethical behaviour is for employees to a. write anonymous notes to ethical violators b. immediately report all suspicious behaviour to top management c. spend part of their vacation preparing a personal philosophy of ethics d. confront fellow employees about ethical deviations 9. Corporate Social Responsibility (CSR) consists of which four kinds of responsibilities a. Economic, ethical, societal, and altruistic b. Economic, legal, ethical, and altruistic c. Fiscal, legal, societal, and philanthropic

2 d. Economic, legal, ethical, and philanthropic 10. Which of the items listed is NOT a product of a "favourable corporate reputation"? a. Charge more for its products and services b. Attract, hire and keep higher quality applicants/employees c. Enhance their access to better capital markets d. Ignore the Foreign Corrupt Practices Act 11. Typical Codes of Conduct cover conduct described below. In the aftermath of Bhopal, the chemical industry wishing to demonstrate responsible corporate citizenship has added which additional behaviours set out below a. Legal compliance b. Continuous improvement, communication with external stakeholders and training of suppliers on the standards c. Pollution prevention d. Safe handling of chemicals from manufacture through disposal 12. Why, according to stakeholder theory, is it in companies' best interests to pay attention to their stakeholders? a. If firms only act in their own self-interest employees may feel exploited b. If firms only act in their own self-interest government might put more regulation on them c. If firms only act in their own self-interest customers might not like the image that the company portray d. If firms only act in their own self-interest and inflict harm on stakeholders then society might withdraw its support 13. What is triple bottom line? a. An accounting tool that looks at the impact on people, planet and profits b. A management strategy which states all the attention should be on profits c. An accounting tool that looks at cost, profit and loss d. A management strategy which focuses on corporate social responsibility 14. Why do alternative organisations run differently from conventional shareholder led approach? a. They do not have shareholders b. They are run in non-hierarchical ways which aim to provide a positive impact on society rather than to make profit c. They prioritise corporate social responsibility. d. They aim to give money to charities and good causes 15. Which of the following would most effectively act as the primary objective of a business organisation? a. To procure resources b. To make a profit c. To communicate with shareholders d. To mediate between the organisation and the environment 16. Which of the following does the term Corporate Social Responsibility relate to? a. Ethical conduct b. Human rights and employee relations c. All of the above d. None of the above 17. Who are organisational stakeholders? a. Customers b. Community

3 c. Providers of finance d. All of the above 18. The human activity, among the following, which causes maximum environmental pollution having regional and global impacts, is: a. Urbanization b. Industrialisation c. Agriculture d. Mining 19. The dimension of social responsibility refers to a business's societal contribution of time, money, and other resources. a. Ethical b. Philanthropic c. Volunteerism d. Strategic 20. Stakeholders are considered more important to an organisation when: a. they can make use of their power on the organisation b. they do not emphasise the urgency of their issues c. their issues are not legitimate d. they can express themselves articulately 21. Better access to certain markets, differentiation of products, arid the sale of pollution-control technology are ways in which better environmental performance can: a. increase revenue b. increase costs c. decrease revenue d. decrease costs 22. Atmospheric issues include all of the following except: a. acid rain b. global warming c. air pollution d. water quantity 23. In a organisation, decision making is delegated as far down the chain of command as possible a. Decentralized b. Creative c. flexible d. centralized 24. refers to a strategic process involving stakeholder assessment to create long-term relationships with customers, while maintaining, supporting, and enhancing the natural environment. a. Eco-strategy b. Green marketing c. Superfund reauthorization d. Recycle and reprocess management

4 25. Sustainable development will not aim at: a. Social economic development which optrrruse the economic and societal benefits available in the present, without spoiling the likely potential for similar benefits in the future. b. Reasonable and equitably distributed level of economic well-being that can be perpetuated continually. c. Development that meets the need of the present without compromising the ability of future generations to meet their own needs. d. Maximising the present day benefits through increased resource consumption 26. Which of the following statements in relation to sustainable development is not true? a. Sustainable development is defined as the development that meets the needs of present without compromising the ability of our future generations to meet their own needs. b. Sustainability has the main objective of purely focussing on the natural environment. c. Sustainable development of various countries and the entire world is the only solution left with mankind to survive for a longer period on Earth. d. Sustainable development not only considers the protection of the environment but also the maintenance of economic viability as well as the social and ethical considerations. 27. The term sustainability refers to a. Maintaining resource use at current or higher levels b. Keeping the natural environment and human society in a happy, healthy and functional state c. Holding or increasing the current quality of human life d. Always focusing on fulfiling short-term needs e. Opposing change from current policies 28. Social sustainability refers to what? a. The concept of the enterprise supporting jobs and delivering income to communities in the long term b. Stewardship of resources and managing and conserving the environment c. The concept of the enterprise supporting jobs and delivering income to communities in the short term d. Sharing benefits fairly and equitably and respecting the quality of life of communities and of human rights 29. The Brundtland definition comprises of which three parts? a. Development, Needs and Future Responsibility b. Development, Issues and Future Generations c. Development, Needs and Future Generations d. Growth, Needs and Future Generations 30. What is the most commonly cited definition for, and accepted thinking about sustainable development? a. Brundtland World on Committee Environment and Sustainable Development b. Bruntland World Committee on Environment and Development c. Brundtland World Commission on Environment and Sustainable Development d. Brundtland World Commission on Environment and Development 31. Which one of the following characteristics is widely regarded as being an important aspect of sustainable development? a. Inter-generational equity b. Increasing consumption expenditure c. Intra-generational inequity d. Increased levels of saving

5 32. A "green transport plan" is: a. An environmentally acceptable travel plan devised by a local authority for its area b. An internationally agreed strategy for reducing the impact of international transport activity on the global environment. c. A plan devised by a company or organisation to reduce the environmental impact of the transport demands generated by itself and its employees d. The UK government's plan for a sustainable transport sector 33. Food, space, disease, natural disasters, climate, competition and predation are examples of what? a. Capacity Factors b. Limiting Factors c. Predation Factors d. Sustainable Factors 34. Sustainable Development focuses on more use of: a. Renewable resources b. Abiotic resources c. Agricultural resources d. Natural resources 35. Which of the following perspectives takes the strongest stance in support of sustainability? a. Communalist b. Free market c. Deep ecology d. Cornucopian e. Accommodating 36. Social, economic and ecological equity is the necessary condition for achieving a. Social development b. Economic development c. Sustainable development d. Ecological development 37. 'Meeting the needs of the present compromising the ability of future generation to meet their own need' is a. Brundtland b. Mahatma Gandhi c. Maathai d. Sunderlal Bahugana 38. The idea of sustainable development was conceived in early a b c d The definition of sustainable development was expressed during the World Commission on Environment and Development in 1987, chaired by a. Gro Harlem Brundtland b. Murray Bookchin c. Rees and WackernackeJ d. John Elkington 40. Which of the following statement is correct?

6 (a) Renewable resources should provide a sustainable yield (the rate of harvest should not exceed the rate of regeneration). (b) For non-renewable resources there should be equivalent development of renewable substitutes. (c) Waste generation should exceed the assimilative capacity of the environment a. (a) and (c) b. (b) and (c) c. (a) and (b) d. None 41. Dematerialisation is being encouraged through the ideas of industrial ecology _and a. Ecodesign b. Ecolabelling c. Both (a) and (b) d. None of the above 42. The ecological footprint is an tool for ecological resources a. Accounting b. Management c. Decision making d. Financial 43. Eco-tracking tools need to be available which a. Do not allow you to trace environmental footprint b. Avoids data collection c. Set-up an environmental management system d. Help in decision making 44. A sustainability rep~rt is the key platform for communicating., and impacts whether positive or negative a. Sustainability performance b. Management decisions c. Financial analysis d. Information 45. Adverse social impacts could be in the form of a. Loss of land b. loss of structures c. Loss of livelihood d. All of the above 46. Who uses the Triple Bottom Line? a. Businesses b. Non-profit organisations c. Government entities d. All of the above 47. Under which ISO Standard the Guidance on Social Responsibility was recognized? a. ISO b. ISO c. ISO d. ISO 14000

7 48. Carbon footprints is used to determine the amount of offsets necessary by a business to sell their product as but is not used to determine carbon liability a. Carbon neutral b. Carbon dating c. Carbon cutting d. Carbon rating 49. Production, transformation and use of energy are the major problems of: a. Industrial activity b. Sustainable development c. Global warming d. Acid rain 50. A chemical industry is not a cause of a. Air pollution b. Noise pollution c. Water pollution d. Nuclear pollution 51. Electronic waste is the adverse effect of a. Industry b. Agriculture c. Housing d. Mining 52. Extraction of mineral and metal form the earth is: a. Agriculture b. Transportation c. Mining d. Sustainable development 53. Underground and ope caste is a methods of a. Agriculture b. Mining c. Housing d. Transportation 54. This is an effect of transportation a. Air emission b. Material consumption c. Solid waste generation d. Acid mine drainage 55. In EIA hearing is made within a. 5 days b. 10 days c. 20 days d. 30 days 56. What process may explain the decline in the number of tones of fish caught? a. Bioremediation b. Deforestation c. Extinction

8 d. Overexploitation e. Succession 57. Food, space, disease, natural disaters, climate, competition and predation are examples of what? a. Capacity factors b. Limiting factors. c. Predation factors d. Sustainable factors 58. Which is not a benefit of maintaining sustainable forest ecosystems? a. Empty space on which to build homes b. Habitat for thousands of species c. Reduction of erosion in watersheds d. Regulation 59. In a kelp forest ecosystem, which species is a keystone species? a. Kelp b. Otter c. Fish d. Rock 60. The top three ecological footprints in the world are 1. USA 2. Ireland 3. New Zealand 4. Australia 5. Canada 6. Denmark a. 1,2,3 b. 2,4,6 c. 3,5,6 d. 1,2,6 Answers 1. (b) 2. (c) 3. (c) 4. (d) 5. (d) 6. (a) 7. (c) 8. (d) 9. (d) 10. (d) 11. (b) 12. (d) 13. (a) 14. (b) 15. (b) 16. (c) 17. (d) 18. (a) 19. (b) 20. (a) 21. (a) 22. (d) 23. (d) 24. (b) 25. (d) 26. (b) 27. (a) 28. (d) 29. (c) 30. (d) 31. (a) 32. (c) 33. (d) 34. (a) 35. (c) 36. (c) 37. (a) 38. (d) 39. (a) 40. (c) 41. (c) 42. (a). 43. (c) 44. (a) 45. (d) 46. (d) 47. (a) 48. (b) 49. (a) 50. (d) 51. (a) 52. (c). 53. (b) 54. (c) 55. (d) 56. (d) 57. (b) 58. (a) 59. (b) 60. (d)

Environmental Science

Environmental Science Environmental Science UNIT I: Introduction to Environmental Science The student will demonstrate the ability to use scientific skills necessary to identify and analyze environmental issues. a. Define environmental

More information

ENVIRONMENTAL SCIENCE CURRICULUM for CLASS IX to X

ENVIRONMENTAL SCIENCE CURRICULUM for CLASS IX to X ENVIRONMENTAL SCIENCE CURRICULUM for CLASS IX to X The Royal Society for Protection of Nature (RSPN) in collaboration with Department of Curriculum Research & Development (DCRD) of Ministry of Education

More information

What it examines. Business Working Responsibly CR/Sustainability Governance Section

What it examines. Business Working Responsibly CR/Sustainability Governance Section Business Working Responsibly CR/Sustainability Governance Section 1. Corporate Responsibility/ Sustainability Governance What it examines The Corporate Responsibility (CR)/Sustainability Governance area

More information

Melbourne Principles for Sustainable Cities

Melbourne Principles for Sustainable Cities Melbourne Principles for Sustainable Cities TECHNOLOGY C GY CENTRE INTERNATIONAL E L ENVIRONMENTAL United Nations Environment Programme Division of Technology, Industry and Economics Integrative Management

More information

CONTEXTUALISATION guide

CONTEXTUALISATION guide CONTEXTUALISATION guide water BSBSUS501A: Develop workplace policy and procedures for sustainability BSBSUS301A: Implement and monitor environmentally sustainable work practices BSBSUS201A: Participate

More information

STATE UNIVERSITY OF NEW YORK COLLEGE OF TECHNOLOGY CANTON, NEW YORK COURSE OUTLINE ESCI 101 - INTRODUCTION TO ENVIRONMENTAL SCIENCE

STATE UNIVERSITY OF NEW YORK COLLEGE OF TECHNOLOGY CANTON, NEW YORK COURSE OUTLINE ESCI 101 - INTRODUCTION TO ENVIRONMENTAL SCIENCE STATE UNIVERSITY OF NEW YORK COLLEGE OF TECHNOLOGY CANTON, NEW YORK COURSE OUTLINE ESCI 101 - INTRODUCTION TO ENVIRONMENTAL SCIENCE Prepared By: Rajiv Narula, Ph.D. SCHOOL OF SCIENCE, HEALTH, AND CRIMINAL

More information

Green Entrepreneurship. Oliver Ortis, Green Jobs Specialist, Green Jobs in Asia Project, ILO Indonesia Office Jakarta

Green Entrepreneurship. Oliver Ortis, Green Jobs Specialist, Green Jobs in Asia Project, ILO Indonesia Office Jakarta Green Entrepreneurship Oliver Ortis, Green Jobs Specialist, Green Jobs in Asia Project, ILO Indonesia Office Jakarta Green Entrepreneurship Agenda What is a Green Enterprise? Green Standards Assure long

More information

Singapore Exchange Sustainability Reporting Guide. Guide to Sustainability Reporting for Listed Companies

Singapore Exchange Sustainability Reporting Guide. Guide to Sustainability Reporting for Listed Companies Guide to Sustainability Reporting for Listed Companies Contents 1. Policy Statement... 03 2. Purpose of the Guide... 07 3. Why Should Listed Companies Report?... 08 4. Who Should Report?... 09 5. How Should

More information

The Ethical Property Family s Quintessentials

The Ethical Property Family s Quintessentials The Ethical Property Family s Quintessentials The Quintessentials are the Ethical Property family s definition of how it aspires to conduct its business and how it makes itself accountable for ethical

More information

Syllabus Example - CCU

Syllabus Example - CCU Colorado Christian University Science Department Semester/Year Class Syllabus Course Title: Course Number: Instructor: Environmental Science BIO-103 Dr. Bob Smith, Ph.D. Office location: Leprino 110 Office

More information

Shipping and sustainability

Shipping and sustainability BRIEFING MARCH 2012 Sustainability Shipping and sustainability Based on the Global Sustainable Shipping Initiatives report for WWF Mike Ambach / WWF-Canada Bulk container ship in the coastal waters near

More information

CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY FACTORS OF PERFORMANCE AND COMPETITIVENESS SVOČ FST 2008

CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY FACTORS OF PERFORMANCE AND COMPETITIVENESS SVOČ FST 2008 CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY FACTORS OF PERFORMANCE AND COMPETITIVENESS SVOČ FST 2008 Marcela Srchová, West Bohemia University, Univerzitni 8, 306 14 Pilsen Czech Republic ABSTRACT Corporate Social

More information

Malaysia s rare earth processing plant: Nurturing greening capabilities. Teaching Note

Malaysia s rare earth processing plant: Nurturing greening capabilities. Teaching Note ProsPER.Net Joint Research Project: Development of learning materials and methodological support on Sustainable Production and Consumption Malaysia s rare earth processing plant: Nurturing greening capabilities

More information

General Corporate Social Responsibility Policy 20/10/15

General Corporate Social Responsibility Policy 20/10/15 General Corporate Social Responsibility Policy 20/10/15 CONTENT GENERAL CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY POLICY 3 OBJECTIVES 3 1. Objectives of the General Corporate Social Responsibility Policy 3 PRINCIPLES

More information

It s not just about the environment

It s not just about the environment Supply Chain Consultancy It s not just about the environment Sustainable Supply Chains Paul Goose discusses the need to take a wider, more integrated view of operations to ensure long term growth. A great

More information

RBC Environmental Blueprint

RBC Environmental Blueprint RBC Environmental Blueprint RBC ENVIRONMENTAL BLUEPRINT As one of Canada s largest banks and one of the largest banks in the world, we recognize the impact we have in the communities in which we live and

More information

Climate Change: A Local Focus on a Global Issue Newfoundland and Labrador Curriculum Links 2010-2011

Climate Change: A Local Focus on a Global Issue Newfoundland and Labrador Curriculum Links 2010-2011 Climate Change: A Local Focus on a Global Issue Newfoundland and Labrador Curriculum Links 2010-2011 HEALTH Kindergarten: Grade 1: Grade 2: Know that litter can spoil the environment. Grade 3: Grade 4:

More information

RENEWABLE OR NOT? ADVANCE PREPARATION MATERIALS

RENEWABLE OR NOT? ADVANCE PREPARATION MATERIALS AT A GLANCE RENEWABLE OR NOT? Students learn the difference between renewable and non-renewable resources and discover why sustainable use of natural resources is important. OBJECTIVES Students will: Identify

More information

Business Ethics Policy

Business Ethics Policy Business Ethics Policy The WCH Ltd Ethics Code The business philosophy of WCH has been developed around a core set of values which are fundamental to the organisation s development and success. One of

More information

BOTTOM-LINE APPROACH TO EVENT EVALUATION: THE NEW PARADIGM

BOTTOM-LINE APPROACH TO EVENT EVALUATION: THE NEW PARADIGM A TRIPLE-BOTTOM BOTTOM-LINE APPROACH TO EVENT EVALUATION: THE NEW PARADIGM Presentation by Donald Getz, PhD. June 2008 Professor, School of Tourism, University of Queensland, Australia Professor, Haskayne

More information

SUPPORTING OUR SUPPLIERS TO BECOME MORE SUSTAINABLE

SUPPORTING OUR SUPPLIERS TO BECOME MORE SUSTAINABLE THE COCA-COLA COMPANY LONDON 2012 SUSTAINABILITY GUIDE FOR SUPPLIERS SUPPORTING OUR SUPPLIERS TO BECOME MORE SUSTAINABLE OUR VISION: The London 2012 Olympic and Paralympic Games are an opportunity to deliver

More information

Introduction to. Aalborg s Sustainability Strategy 2013-2016

Introduction to. Aalborg s Sustainability Strategy 2013-2016 Introduction to Aalborg s Sustainability Strategy 2013-2016 2 Foreword Aalborg should be a sustainable municipality, which will be to the benefit of local citizens, businesses and the environment. With

More information

Why Xerox? Xerox Emirates and the Environment

Why Xerox? Xerox Emirates and the Environment Why Xerox? Xerox Emirates and the Environment This document summarizes Xerox Emirates stated approach to sustainability, focusing primarily on our environmental programs. For more information visit: http://www.xerox.com/aboutxerox/environment/enae.html

More information

OUR CODE OF ETHICS. June 2013

OUR CODE OF ETHICS. June 2013 OUR CODE OF ETHICS. June 2013 OUR CODE OF ETHICS GUIDING PRINCIPLES Ethical behaviour is an integral part of the way we do business. It's crucial that all our stakeholders are able to trust us to treat

More information

Lesson Overview. Biodiversity. Lesson Overview. 6.3 Biodiversity

Lesson Overview. Biodiversity. Lesson Overview. 6.3 Biodiversity Lesson Overview 6.3 6.3 Objectives Define biodiversity and explain its value. Identify current threats to biodiversity. Describe how biodiversity can be preserved. THINK ABOUT IT From multicolored coral

More information

Amherst County Public Schools. AP Environmental Science Curriculum Pacing Guide. College Board AP Environmental Science Site

Amherst County Public Schools. AP Environmental Science Curriculum Pacing Guide. College Board AP Environmental Science Site Amherst County Public Schools AP Environmental Science Curriculum Pacing Guide College Board AP Environmental Science Site REV: 8/12 1 st 9 weeks AP Objectives Energy Resources and Consumption A. Energy

More information

Principles for Responsible Investment in Farmland

Principles for Responsible Investment in Farmland Principles for Responsible Investment in Farmland September 2011 Preamble ln recent years, investment in farmland A has emerged as a new asset class for institutional investors. These Principles for Responsible

More information

Sustainable Supply Chain Policy

Sustainable Supply Chain Policy Sustainable Supply Chain Policy 1. Contents Page 2. Introduction & Purpose 1 3. Definitions 1 4. Benefits of a Sustainable approach to the Supply Chain 2 5. Operational Context 2 6. Elements & Principles

More information

Manifesto for the sustainability in Italian Fashion. Promoted by Camera Nazionale della Moda Italiana

Manifesto for the sustainability in Italian Fashion. Promoted by Camera Nazionale della Moda Italiana Manifesto for the sustainability in Italian Fashion Promoted by Camera Nazionale della Moda Italiana Milano, 13th June 2012 0. FOREWORD The Manifesto for the sustainability in Italian Fashion, promoted

More information

Nordic Ecolabelling. Steps

Nordic Ecolabelling. Steps Nordic Ecolabelling Steps 2001 Contents Introduction 3 1. The philosophical foundations of ecolabelling 4 The Vision 4 The road towards sustainability 4 2. Nordic Ecolabelling s strategy 6 The formulation

More information

CHAPTER 2. Business Ethics and Social Responsibility

CHAPTER 2. Business Ethics and Social Responsibility CHAPTER 2 Business Ethics and Social Responsibility Chapter Summary: Key Concepts Concern for Ethical and Societal Issues Business ethics Social responsibility Standards of conduct and moral values governing

More information

Sustainability Accounting and Reporting: Research and Teaching

Sustainability Accounting and Reporting: Research and Teaching Sustainability Accounting and Reporting: Research and Teaching Associate Professor Sumit Lodhia Centre for Accounting, Governance and Sustainability University of South Australia Business School Sumit.lodhia@unisa.edu.au

More information

MORGAN STANLEY ENVIRONMENTAL POLICY STATEMENT

MORGAN STANLEY ENVIRONMENTAL POLICY STATEMENT MORGAN STANLEY ENVIRONMENTAL POLICY STATEMENT Morgan Stanley recognizes the critical importance of a healthy environment to our global society, our economy, our business and our people. We also realize

More information

SALEM COMMUNITY COLLEGE Course Syllabus. Course Title: Environmental Science I. Course Code: BIO103. Lecture Hours: 2 Laboratory Hours: 4 Credits: 4

SALEM COMMUNITY COLLEGE Course Syllabus. Course Title: Environmental Science I. Course Code: BIO103. Lecture Hours: 2 Laboratory Hours: 4 Credits: 4 SALEM COMMUNITY COLLEGE Course Syllabus Course Title: Environmental Science I Course Code: BIO103 Lecture Hours: 2 Laboratory Hours: 4 Credits: 4 Course Description: Environmental Science I is the first

More information

PRESENTATION 2 MAJOR ENVIRONMENTAL PROBLEMS

PRESENTATION 2 MAJOR ENVIRONMENTAL PROBLEMS UNEP GLOBAL JUDGES PROGRAMME APPLICATION OF ENVIRONMENTAL LAW BY NATIONAL COURTS AND TRIBUNALS PRESENTATION 2 MAJOR ENVIRONMENTAL PROBLEMS OUTLINE OF PRESENTATION A) Major environmental issues B) Responses

More information

Intervention on behalf of Denmark, Norway and Ireland on the occasion of the Open Working Group on Sustainable Development Goals meeting on

Intervention on behalf of Denmark, Norway and Ireland on the occasion of the Open Working Group on Sustainable Development Goals meeting on Intervention on behalf of Denmark, Norway and Ireland on the occasion of the Open Working Group on Sustainable Development Goals meeting on Sustainable Consumption and Production, including Chemicals and

More information

Broken Arrow Public Schools AP Environmental Science Objectives Revised 11-19-08

Broken Arrow Public Schools AP Environmental Science Objectives Revised 11-19-08 1 st six weeks 1 Identify questions and problems that can be answered through scientific investigation. 2 Design and conduct scientific investigations to answer questions about the world by creating hypotheses;

More information

Business Principles September 2014

Business Principles September 2014 Business Principles September 2014 1. INTRODUCTION 2. BUSINESS PRINCIPLES 2.1 Core Principle We behave honestly, fairly and with integrity 2.2 Overarching Principle We manage risk and seek to continually

More information

SECOND PARTY* OPINION ON SUSTAINABILITY OF ABENGOA S SUSTAINABLE GREEN BOND

SECOND PARTY* OPINION ON SUSTAINABILITY OF ABENGOA S SUSTAINABLE GREEN BOND SECOND PARTY* OPINION ON SUSTAINABILITY OF ABENGOA S SUSTAINABLE GREEN BOND VIGEO OPINION SCOPE Vigeo was commissioned to provide an independent opinion on the sustainable credentials of Abengoa s Green

More information

ALLIED PRINTING SERVICES, INC. CORPORATE SUSTAINABILITY AND ENVIRONMENTAL MANAGEMENT PROGRAM REPORT

ALLIED PRINTING SERVICES, INC. CORPORATE SUSTAINABILITY AND ENVIRONMENTAL MANAGEMENT PROGRAM REPORT ALLIED PRINTING SERVICES, INC. CORPORATE SUSTAINABILITY AND ENVIRONMENTAL MANAGEMENT PROGRAM REPORT 2015 TABLE OF CONTENTS Allied s Corporate Responsibility.. 5 Allied s Sustainability Operations.. 7 Allied

More information

2015 2016 Environmental Science Scope & Sequence

2015 2016 Environmental Science Scope & Sequence 2015 2016 Environmental Science Scope & Sequence The suggested time frames in this document are for a year long environmental science class with approximately 45 minute class periods. All of the material

More information

Chapter 1 Key Themes in Environmental Science

Chapter 1 Key Themes in Environmental Science Key Themes in Environmental Science Case Study: Shrimp, Mangroves, and Pickup Trucks This case study highlights the plight of a small farmer in Thailand in the shrimp farming business. He makes his living

More information

Table of GRI indicators

Table of GRI indicators 2013 Sustainability Report > Table of GRI indicators Table of GRI indicators The following table of GRI-G3.1 indicators includes a brief description of each, reference to the page in the 2013 Sustainability

More information

Sustainable Tourism Self-Assessment Tool

Sustainable Tourism Self-Assessment Tool Sustainable Tourism Self-Assessment Tool The market is constantly shifting and to remain competitive, all enterprises must innovate. One direction the tourism market is shifting toward is sustainability.

More information

Lessons schedule (Part I - business ethics)

Lessons schedule (Part I - business ethics) Business ethics and social accounting AA 2014/2015 Silvana Signori University of Bergamo silvana.signori@unibg.it Lessons schedule (Part I - business ethics) Tuesday 18/09 8,30-10,30 Rusconi Friday 19/09

More information

Organizational Strategies to Support Sustainability in the Construction Company

Organizational Strategies to Support Sustainability in the Construction Company Organizational Strategies to Support Sustainability in the Construction Company Speakers: Lee, Kang Hee 1 ; Ahn, Yong Han 2 ; Jeon, Myunghwa 3 ; Suh, Min Jae 4 1 Andong National University, Andong, South

More information

Enhancing Competitiveness through Sustainable Supply Chain. Clearstream Solutions. Greener Business

Enhancing Competitiveness through Sustainable Supply Chain. Clearstream Solutions. Greener Business Enhancing Competitiveness through Sustainable Supply Chain Clearstream Solutions Greener Business Agenda Understanding Sustainability : Competitive advantage or disadvantage for Ireland? Why focus on sustainable

More information

YEAR 11 REVISION KEYCARD (Religion and Planet Earth)

YEAR 11 REVISION KEYCARD (Religion and Planet Earth) Essential revision: How was the earth created? In book of Genesis, says that God created the world in 6 days on 7 th, he rested Each day, God created something new: Day 1 light Day 2 Sky Day 3 land, sea

More information

PRESIDENCY UNIVERSITY CORE MODULE SYLLABUS FOR ENVIRONMENTAL STUDIES FOR UNDER GRADUATE COURSES OF ALL BRANCHES OF HIGHER EDUCATION

PRESIDENCY UNIVERSITY CORE MODULE SYLLABUS FOR ENVIRONMENTAL STUDIES FOR UNDER GRADUATE COURSES OF ALL BRANCHES OF HIGHER EDUCATION PRESIDENCY UNIVERSITY CORE MODULE SYLLABUS FOR ENVIRONMENTAL STUDIES FOR UNDER GRADUATE COURSES OF ALL BRANCHES OF HIGHER EDUCATION Unit 1 : Multidisciplinary nature of environmental studies Definition,

More information

BUSINESS CHARTER FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT

BUSINESS CHARTER FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT English Anglais BUSINESS CHARTER FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT How to inspire and grow your business in the 21 st century ECONOMIC INNOVATION ENVIRONMENTAL INNOVATION GOVERNANCE & COLLABORATION SOCIETAL

More information

BUSINESS CHARTER FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT

BUSINESS CHARTER FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT BUSINESS CHARTER FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT Pre Principles to guide business action to support sustainable development Prepared by the ICC Commission on Environment and Energy Task Force on Green Economy

More information

SUSTAINABLE BUSINESS SELF EVALUATION TOOL

SUSTAINABLE BUSINESS SELF EVALUATION TOOL SUSTAINABLE BUSINESS SELF EVALUATION TOOL Sponsored by: The Southeast Michigan Sustainable Business Forum 1 Introduction The Southeast Michigan Sustainable Business Forum (SMSBF) was founded by over forty

More information

The United Nations Environment Programme and the 2030 Agenda. Global Action for People and the Planet

The United Nations Environment Programme and the 2030 Agenda. Global Action for People and the Planet The United Nations Environment Programme and the 2030 Agenda Global Action for People and the Planet Unemployment, resource scarcity, climate change, food insecurity and inequity all signal the need for

More information

The Nordic Alcohol Monopolies Code of Conduct Preamble

The Nordic Alcohol Monopolies Code of Conduct Preamble The Nordic Alcohol Monopolies Code of Conduct Preamble The Nordic Alcohol Monopolies (NAMs) started a cooperation concerning ethical principles in the supply chain in 2008. The joint objective for the

More information

ASTRAZENECA GLOBAL POLICY SAFETY, HEALTH AND ENVIRONMENT (SHE)

ASTRAZENECA GLOBAL POLICY SAFETY, HEALTH AND ENVIRONMENT (SHE) ASTRAZENECA GLOBAL POLICY SAFETY, HEALTH AND ENVIRONMENT (SHE) THIS POLICY SETS OUT HOW WE WILL MEET OUR COMMITMENT TO OPERATING OUR BUSINESS IN A WAY THAT PROTECTS PERSONAL HEALTH, WELLBEING AND SAFETY

More information

INSPIRE AND GROW YOUR BUSINESS IN THE 21 ST CENTURY BUSINESS CHARTER FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT

INSPIRE AND GROW YOUR BUSINESS IN THE 21 ST CENTURY BUSINESS CHARTER FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT INSPIRE AND GROW YOUR BUSINESS IN THE 21 ST CENTURY BUSINESS CHARTER FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT ICC CHARTER FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT 3 INSPIRE AND GROW YOUR BUSINESS IN THE 21 ST CENTURY BUSINESS CHARTER

More information

How can an Ecological Footprint Contribute to Green Economy in Africa?

How can an Ecological Footprint Contribute to Green Economy in Africa? RIO+20 AFRICAN DEVELOPMENT BANK How can an Ecological Footprint Contribute to Green Economy in Africa? Introduction Fundamentally we all depend on nature, the ecological infrastructure of the planet that

More information

HUMANPOPULATIONGROWTHANDNATURAL RESOURCES Study Guide. As the human population grows, the demand for Earth s resources increases.

HUMANPOPULATIONGROWTHANDNATURAL RESOURCES Study Guide. As the human population grows, the demand for Earth s resources increases. SECTION 16.1 HUMANPOPULATIONGROWTHANDNATURAL RESOURCES Study Guide KEY CONCEPT As the human population grows, the demand for Earth s resources increases. VOCABULARY nonrenewable resource renewable resource

More information

Operating Sustainable Facilities

Operating Sustainable Facilities Operating Sustainable Facilities Introduction... 1 Chapter 1: Energy Topic 1: Energy and Sustainable Facilities... 8 Topic 2: Energy Metrics... 11 Topic 3: Sustainable Facility Energy Initiatives... 20

More information

EVOLVING SUSTAINABILITY IN SUPPLY CHAIN MANAGEMENT

EVOLVING SUSTAINABILITY IN SUPPLY CHAIN MANAGEMENT Supply Chain Management: Beyond the Horizon EVOLVING SUSTAINABILITY IN SUPPLY CHAIN MANAGEMENT M. Bixby Cooper, Associate Professor Stanley E. Griffis, Associate Professor Department of Supply Chain Management

More information

Communication on Progress - 2015

Communication on Progress - 2015 Communication on Progress - 2015 This COP covers the period from 20/06-2014 to 20/06-2015 Statement of continued support by the Chief Operational Officer To our stakeholders I am pleased to confirm that

More information

University of Maryland Sustainability Literacy Assessment

University of Maryland Sustainability Literacy Assessment Sustainability Literacy Assessment Nicole Horvath Graduate Student in Conservation Biology and Sustainable Development nhorvath@umd.edu Mark Stewart Sustainability Manager stewartm@umd.edu Office of Sustainability

More information

Can resource depletion be omitted from environmental impact assessments? 1

Can resource depletion be omitted from environmental impact assessments? 1 Can resource depletion be omitted from environmental impact assessments? 1 Bo P. Weidema, 2.-0 LCA consultants, http://www.lca.dk INTRODUCTION: The nature of the resource problem The main problem involved

More information

sustainability report

sustainability report sustainability report Sustainable development In the midst of turbulent macro-economic conditions adversely impacting the coal sector, we maintain our focus on building a business that has a viable, long-term

More information

SCP Issues for Business and Industry

SCP Issues for Business and Industry SCP Issues for Business and Industry Introduction Business and industry are key players in the SCP agenda. They are at the core of production and are also key organizational consumers. As the most important

More information

Sustainable Tourism Management - an overview -

Sustainable Tourism Management - an overview - of Sustainable Tourism Management - an overview - Dr. Head of Dept of Tourism Dublin Institute of Technology Who are we? Dublin Institute of of Technology 6 x Faculties Faculty of of Tourism and and Food

More information

www.moevenpick-hotels.com

www.moevenpick-hotels.com www.moevenpick-hotels.com Sustainability environment protection. Sustainability environment protection. The lodging industry consumes huge amounts of resources worldwide and it is our objective to limit

More information

Economic Planning in China by Gregory C. Chow, Princeton University CEPS Working Paper No. 219 June 2011

Economic Planning in China by Gregory C. Chow, Princeton University CEPS Working Paper No. 219 June 2011 Economic Planning in China by Gregory C. Chow, Princeton University CEPS Working Paper No. 219 June 2011 Economic Planning in China Gregory C. Chow This paper provides an up-to-date study of economic planning

More information

Living & Working Managing Natural Resources and Waste

Living & Working Managing Natural Resources and Waste Living & Working Managing Natural Resources and Waste 5.13 Managing Natural Resources and Waste Background 5.13.1 This chapter focuses on how we manage resources within the AONB. It includes renewable

More information

Banks as bridges: Investment in a sustainable and climate-friendly economic system

Banks as bridges: Investment in a sustainable and climate-friendly economic system Banks as bridges: Investment in a sustainable and climate-friendly economic system Matthew Arndt, Head of division Environment, Climate and Social Office 18/01/2013 1 Who we are Breakdown of the EIB s

More information

Wieson Technology Co., Ltd.

Wieson Technology Co., Ltd. Chapter 1 General Provisions Wieson Technology Co., Ltd. Corporate Governance Best-Practice Principles Article 1 Article 2 Article 3 Article 4 Article 5 In order to fulfill corporate social responsibilities

More information

Life Cycle Assessment (LCA) & Sustainable Product Standards Training

Life Cycle Assessment (LCA) & Sustainable Product Standards Training Executive Summary Life Cycle Assessment (LCA) & Sustainable Product Standards Training Accredited, Nonprofit Approved Training for Purchasers, Specifiers & Manufacturers Pilots & Accreditation Thanks for

More information

Tendering to Public Sector Organisations

Tendering to Public Sector Organisations Tendering to Public Sector Organisations Introduction Authorities have to meet contract regulations and must ensure they provide equal opportunity and achieve the best value for money. Other factors include

More information

Natural Capital at Risk

Natural Capital at Risk Natural Capital at Risk KPMG, an Australian partnership and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative (KPMG International), a Swiss entity.

More information

Paper P5. Advanced Performance Management. Thursday 4 December 2014. Professional Level Options Module

Paper P5. Advanced Performance Management. Thursday 4 December 2014. Professional Level Options Module Professional Level Options Module Advanced Performance Management Thursday 4 December 2014 Time allowed Reading and planning: Writing: 15 minutes 3 hours This paper is divided into two sections: Section

More information

Sustainable Supply Chain Management Policy

Sustainable Supply Chain Management Policy pwc.com.au Sustainable Supply Chain Management Policy December 2014 Policy Owner Sommer Baxter, Procurement Director Business/Function Procurement - Finance & Business Services PwC Sustainable Supply Chain

More information

Environmental Science Overview

Environmental Science Overview Overview The standards establish the scientific inquiry skills and core content for all courses in DoDEA schools. The course of study provides students with a basic knowledge of the natural world that

More information

Generating Current Electricity: Complete the following summary table for each way that electrical energy is generated. Pros:

Generating Current Electricity: Complete the following summary table for each way that electrical energy is generated. Pros: P a g e 1 Generating Current Electricity: Complete the following summary table for each way that electrical energy is generated. Generating Electrical Energy Using Moving Water: Hydro-Electric Generation

More information

The Story of REDD A real solution to deforestation?

The Story of REDD A real solution to deforestation? The Story of REDD A real solution to deforestation? Find the movie on: www.fern.org/storyofredd REDD, or reduced emissions from deforestation and forest degradation, is one of the most controversial issues

More information

Facts on biodiversity

Facts on biodiversity Facts on biodiversity What is biodiversity? Biological diversity (biodiversity) comprises diversity of species and habitats as well as the genetic diversity within the individual species of fauna and flora.

More information

European Green IT Survey. Which technologies for sustainable development?

European Green IT Survey. Which technologies for sustainable development? European Green IT Survey Which technologies for sustainable development? 2010/2011 C O N N E C T I N G B U S I N E S S & T E C H N O L O G Y OUR VISION To create new economic and ecological opportunities

More information

Sustainable Development Practices in Higher Education Institutions: A Case of Green Campus Initiatives in Navi Mumbai

Sustainable Development Practices in Higher Education Institutions: A Case of Green Campus Initiatives in Navi Mumbai Sustainable Development Practices in Higher Education Institutions: A Case of Green Campus Initiatives in Navi Mumbai Dr. N.Mahesh *, Prof. Sachin Mhatre + * Professor & Head, MMS Dept.,ACPCE, Kharghar,New

More information

www.movenpick.com Sustainability environment protection.

www.movenpick.com Sustainability environment protection. www.movenpick.com Sustainability environment protection. Sustainability environment protection. The lodging industry consumes huge amounts of resources worldwide and it is our objective to limit our impact

More information

Inventec Corporation Corporate Social Responsibility Best Practice Principles

Inventec Corporation Corporate Social Responsibility Best Practice Principles Inventec Corporation Corporate Social Responsibility Best Practice Principles (This English version is a translation based on the original Chinese version. Where any discrepancy arises between the two

More information

Business Charter for Social Responsibility

Business Charter for Social Responsibility Business Charter for Social Responsibility This Charter describes the spirit, style and behaviours we will adopt and will expect our partners/suppliers to adopt as we jointly work together in an open,

More information

Mainstreaming Cross-Cutting Outcomes: Gender Equality, Environmental Sustainability, Cultural Respect and Understanding. A Toolkit

Mainstreaming Cross-Cutting Outcomes: Gender Equality, Environmental Sustainability, Cultural Respect and Understanding. A Toolkit Mainstreaming Cross-Cutting Outcomes: Gender Equality, Environmental Sustainability, Cultural Respect and Understanding A Toolkit January 2014 Introduction The Commonwealth Foundation has adopted a Cross-Cutting

More information

15 Guiding Principles

15 Guiding Principles Health, Safety, Environment and Corporate Social Responsibility 15 Guiding Principles 2013 Message from President and CEO 0 New Gold has a complementary portfolio of assets in different countries and cultures

More information

Marine Stewardship Council

Marine Stewardship Council Marine Stewardship Council MSC Fishery Standard Principles and Criteria for Sustainable Fishing Version 1.1 1 st May 2010 Committees responsible for this Standard This standard is intended to be used on

More information

Sustainable Manufacturing Seminar. Designing to Sustain the Economy, Environment and Society. Sustainable Product Standards (case-study)

Sustainable Manufacturing Seminar. Designing to Sustain the Economy, Environment and Society. Sustainable Product Standards (case-study) Sustainable Manufacturing Seminar Designing to Sustain the Economy, Environment and Society Sustainable Product Standards (case-study) The Eco-efficiency Evaluation of BASF s Greenville Thermal Oxidizer

More information

Kingfisher Global Reporting Initiative Index

Kingfisher Global Reporting Initiative Index Kingfisher Global Reporting Initiative Index Our report contains some standard disclosures from the Global Reporting Initiative Sustainability Reporting Guidelines. This Index is intended to aid comparison

More information

12 ENERGY. 12.1 Introduction

12 ENERGY. 12.1 Introduction 12 Energy 12.1 Introduction Otago is a hydro-electric power producing region and a major exporter of electricity in New Zealand today. The two large existing hydro-electric schemes in the region, Roxburgh

More information

Corporate Carbon Neutral Plan

Corporate Carbon Neutral Plan This Carbon Neutral Plan will guide the District of 100 Mile House decision making process in terms of reducing corporate energy consumption and greenhouse gas emissions and in achieving carbon neutrality.

More information

Chapter 4 Public Perspective: Economic, Environmental and Social Concerns

Chapter 4 Public Perspective: Economic, Environmental and Social Concerns Chapter 4 Public Perspective: Economic, Environmental and Social Concerns All Federal agencies proposing legislation and other major actions significantly affecting the quality of the human environment

More information

2015 Sustainability Report Key Data

2015 Sustainability Report Key Data 2015 Sustainability Report Key Data Flint Group Sustainability Statement Flint Group s approach to continuously improve sustainability is underpinned by our own Mission and Guiding Principles a fundamental

More information

Certificate in procurement and supply operations

Certificate in procurement and supply operations Certificate in procurement and supply operations Unit content guide Leading global excellence in procurement and supply Introduction The Chartered Institute of Purchasing & Supply qualifications ladder

More information

Sustainability Policy and Targets to 2015

Sustainability Policy and Targets to 2015 Sustainability Policy and Targets to 2015 1 Here at Asda our approach to sustainability is based on the belief that protecting the environment and saving people money go hand in hand. This belief is backed

More information

Business Ethics Policy

Business Ethics Policy Business Ethics Policy Page 1 of 12 Preface and document control This document is intended to provide information in respect of G4S Group Head Office policy, procedure, standards or guidance and will be

More information

June 2015. The way we work

June 2015. The way we work June 2015 The way we work The way we work symbolises what we stand for as a business. It makes clear how we behave according to our values of respect, integrity, teamwork and accountability. Every day

More information

Asset Management Strategy (2013-2017) Doing things Differently A New Approach for a sustainable future

Asset Management Strategy (2013-2017) Doing things Differently A New Approach for a sustainable future Asset Management Strategy (2013-2017) A New Approach for a sustainable future Contents Introduction... 2 The Asset Management Vision, Policy Statement & Strategic Themes... 5 Part B The Asset Management

More information

The Sustainable Sites Initiative: Future Business Opportunities? 2009 Sustainable Sites Initiative

The Sustainable Sites Initiative: Future Business Opportunities? 2009 Sustainable Sites Initiative The Sustainable Sites Initiative: Future Business Opportunities? 2 Sustainable Sites Initiative Business Opportunities!! professionals become registered, then consult! collaboration with other firms! public

More information